Egyéni fejlesztések

FELNŐTTEKNEK

Dorn terápia – speciális gerinc terápia

Manuális gerincterápia
Gerincpanaszok, különböző eredetű gerincfájdalmak csökkentésére alkalmazott módszer. Hatékony és biztonságos, mivel a kezelés a beteg aktív közreműködésével történik.
A kezelési idő: kb. 1 óra
Átmozgatja az egész testet (izomlazítás, ízületi korrekció) A csigolyákkal kapcsolatban álló belső szervekhez is pozitív impulzusokat küld, így a gerinc panaszok mellett más eredetű fájdalmakra is hatással lehet (fejfájás, vérnyomás problémák..) Kezelés után a beteg érezhet 3-4 napig tartó izomlázszerű fájdalmat. 2-3 kezelés után, a beteg panaszai olyannyira lecsökkenthetők (esetleg meg is szüntethetők), hogy akár 1 év is eltelhet, mire újra szükséges lehet a terápia.

Breuss masszázs

Fájdalommentes, lazító gerincregeneráló masszázs
Finom, energetikus hátmasszázs, orbáncfű olajjal.
Időtartam: kb 40 perc
Erős gerinc fájdalmaknál, merev hátizomzatnál kíméletesen csökkenthetők a panaszok. Jól alkalmazható Dorn terápiával kombinálva.

Schroth terápia

Gerincferdülés kezelésére kifejlesztett módszer

Lényege, hogy a gerinc nyújtásával, speciális légzéstechnikával a törsz csavarodását visszaállítjuk, majd ezt a testhelyzetet megtartva izomerősítést és nyújtást végeztetünk. Az egyénre szabott feladatok rendszeres, gyakorlásával az új tartásérzés idővel rögződik. Ezért nagyon fontos a mindennapi, otthoni, önálló torna.

Mulligan manuálterápia

Manuálterápiás mobilizáció aktív mozgással kombinálva, a fájdalom azonnali csökkentésére. Az ízületekben alkalmazott speciális fogásokkal csökkentjük a fájdalmat, növeljük a mozgástartományt. Célunk a fájdalmas ízület normál működésének helyreállítása. Fejfájás, hát-, derék- és nyaki fájdalmak, teniszkönyök és bármilyen ízületi panasz esetén segítséget nyújthat ez a módszer!

Kinezio tape

A kineziológiai tape semmiféle hatóanyagot nem tartalmaz, hatása a felhelyezett módszertől függ, kihasználva a test öngyógyító folyamatait. A bőr által jól torelható, hosszan viselhető (4-5 nap). Felhasználási területek:
- izomhúzódás
- derék-, hát-, nyak fájdalmak
- egyéb mozgásszervi panaszok
- sportsérülések
- tenisz-, golfkönyök


Korokan maszázs

A shaolini szerzetesek még nem tudták, hogy szinte csodát tettek a 21. század rohanó emberével, amikor több száz éve kifejlesztették ezt a különleges, azonnal hatékony energetikai testkezelést, masszázst.
A Korokan nem egy hétköznapi masszázs. Rendkívül gyorsan ellazítja a fáradt izmokat. Egy 60 perces kezelés hosszú időre feltölti energiával, még napokkal a masszázs után is úgy érzi, hogy újjászületett, mert a KoroKan: aktiválja az öngyógyító erőket,


Ráadásul az így nyert energia mérföldekkel tovább repíti Önt, mint egy hétköznapi masszázs.

A KoroKan masszőr az egész testét átmozgatja, miközben az akupresszúrás pontokra gyakorol nyomást.
A masszázs talajon, kényelmes matracon, könnyű pamutruhában történik. Sajátságos koreográfiájával a masszőr az egy órás kezelés alatt 1200–1600 ponton serkenti szervezete energiaáramlását. Így küldve impulzusokat az esetleg nehezen regenerálódó szervekre, az anyagcsere, és a vérkeringés javítására.

Pontosan ezért képes:


A KoroKan hatékonysága annyira kimagasló, hogy Ön már az első kezelés után energikus felszabadultságot érez. Olyat, amit gyerekkorában élt át utoljára… Nem véletlen, hogy sokan mondják azt: „Több kiló esett le a végtagjaimról!”

Mire ne számítson a KoroKan Masszázsterápiánál?Talpmasszázst-és reflexológia

A talpmasszázs során ezek ingerlésével az egész szervezetet tudjuk kezelni. A talpat úgy kell elképzelni, mint a szervezet különleges térképét. A talp egyes pontjai megfeleltethetőek a különböző szerveknek. Ezeknek a pontoknak a stimulálásával az egész szervezetünkre komoly hatást tudunk gyakorolni. A talpmasszázs segítségével az egész testet gyógyíthatjuk, tisztíthatjuk és elláthatjuk energiával. A masszázs serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezért el tudja távolítani az esetleges lerakódásokat és salakanyagokat a szervezetből. Frissítő talpmasszázs alkalmazásakor, a talpat és a láb alsó területét, lábfej stb.. átmasszírozzuk, javítva a vérellátását, a területnek, finomabb masszírozással javítva a nyirokkeringést (a nyirokkeringés javítására, is külön masszírozó fogásokat tanul, és alkalmaz, a talpreflexológus). A talpreflexológus, a páciens visszajelzései alapján, és a tapintás, a láb állapota, színe, struktúrája, merevsége, stb.. alapján masszírozza az adott területet, úgy, hogy közben tudja, milyen szervekre, kivetülésekre, hat a szervezetben, milyen mértékben alkalmazva, és milyen hatásokat kiváltva.

Egyéni edzés - testformálás

Egyéni edzés személyre szabva
ha nem szeretnél csoportba edzeni....
hatékonyabb és célzott edzésre vágysz....,
vagy épp a gyerkőcödet nem tudod lerakni de szeretnél edzeni, akkor gyere a gyerkőcöddel és együtt edzünk a szebb és fittebb formáért...
Időpont egyeztetés végett kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot!

GYERMEKEKNEK

LOGOPÉDIA

Terápiák listája

Mozgáskorrekciós program gyerekeknek

A fejlesztő mozgás pozitív hatással van az idegrendszer fejlődésére. így tudunk segíteni a viselkedési, tanulási, szocializációs problémákkal küzdő gyermeknek! Labdázunk kúszunk, mászunk, pörgünk és forgunk, egyensúly gyakorlatokat végzünk színes eszközökkel, vidám mondókákkal, hogy közben a gyerekek jól érezzék magukat!
Milyen esetekben javasolt a mozgásfejlesztő torna? pl. fáradékonyság, zárkózottság, figyelemzavara, hiperaktivitás, egyensúlyzavar, ügyetlenül használja a kezét (rajzoláskor, labdázás közben, evésnél), még mindig a szájába veszi a dolgokat, lábujjhegyen jár, darabos a mozgása….
A fejlesztő torna kiváló az autista gyermekek számára. Nagyon sokat fejlődhet vele a gyermek és még sincs leterhelve a többi fejlesztő tornával szemben.

Babamasszázs

Lágy mozdulatokkal végzett masszázs, mely helyreállítja a felborult izomegyensúlyt. Feszes ízületek, túl laza, gyenge izomzat, kifli szerű testtartás, mozgáslemaradás esetén hatékony kiegészítő terápiakén szolgál a mozgásprogram.

Kinezio tape

A kineziológiai tape semmiféle hatóanyagot nem tartalmaz, hatása a felhelyezett módszertől függ, kihasználva a test öngyógyító folyamatait. A bőr által jól torelható, hosszan viselhető (4-5 nap). Felhasználási területek: - izomhúzódás - derék-, hát-, nyak fájdalmak - egyéb mozgásszervi panaszok - sportsérülések - tenisz-, golfkönyök

Dislexia fejlesztése

A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos részképességzavar. Fő tünete az olvasási képesség elmaradottsága.Szerencsére következetes és kitart, előre átgondolt célirányos fejlesztő munkával jól korrigálható.A csúnyán iró kisgyerek mennyiségi gyakoroltatása nem hoz jelentős javulást,amig nem tudjuk,hogy mi okozza a problémát.Ez a diszgráfiánál lehet a nagymozgások koordinálatlansága , a téri tájékozódás bizonytalansága a szem-kéz koordináció fejletlensége ,a formaállandóság ,alak háttér differenciáló képesség gyengessége illetve majdnem minden esetben a finommotorikus mozgás ügyetlensége.Az órán játékos fejlesztő feladatokat fogunk végezni.

Iskolai előkészitő ovisoknak

A szülők többsége abban a tudatban él, hogy gyermekének elegendő felkészítést nyújtanak az óvodában kapott iskola előkészítő foglalkozások. Sokszor elegendőnek is bizonyulhat az ovis iskola előkészítés, de sajnos a megnövekedett csoportlétszámok miatt egyre nehezebb az óvodapedagógus kollégák dolga. Már az első probléma ott kezdődik vajon a gyermekünk, hogy fogja végig ülni a 45 perces tanórát,rendesen hogyan kell bemutatkozni. Ki mennyire tud egy szöveget értelmezni odafigyelni. Nagyon fontos, hogy időben elkezdjük gyermekünk iskola előkészítését, mert minél hamarabb nekilátunk ennek a feladatnak, annál biztosabb alapokra építkezhet gyermekünk. Így az iskola előkészítőnek köszönhetően nem az első hetekben kell megkedveltetnünk és bepótoltatnunk a színezést vagy a számokat. Iskolai előkészítő feladatokat fogunk csinálni játékosan.